Katarina i Ana Peršurić

 

Naše iduće gošće dolaze iz malenog istarskog sela Pršurići, nedaleko od Poreča. Selo je poznato po obitelji Peršurić, koja je najveći proizvođač prirodnih pjenušavih vina u Hrvatskoj. Njihov prvi proizvod, Misal Millennium, nastaje još davne 1990. godine. Obitelj Peršurić proizvodnju je započela u vrlo skromnim uvjetima, a danas se mogu pohvaliti sa čak deset pjenušavih vina. Katarinu i Anu ljubav prema vinima navodi da svakodnevno eksperimentiraju, osmišljavaju i stvaraju nove vrste proizvoda, koje često sljubljuju s tradicionalnim istarskim delicijama.

Tako su nastale sljedeće vrste pjenušavih vina: Misal Prestige, Misal Rose, Misal Rouge, Misal Noir, Misal Blanc de blancs, Misal Istra i još mnoge druge. Danas je obitelj Peršurić izuzetno poznata i priznata u proizvodnji vina te se mogu pohvaliti sa jednom od najvećih godišnjih proizvodnji od 40 000 boca pjenušavih vina klasične metode. Katarina i Ana su jedine proizvođačice pjenušaca u Hrvatskoj koje su obiteljski posao naslijedile od oca. Proizvodnja pjenušavih vina za njih ne predstavlja samo hobi već i znatan trud, ljubav i poštovanje, koje se može osjetiti kušajući njihova vina.
Pozivamo Vas na kavu s poduzetnim sestrama od kojih možete štošta naučiti i čuti kako je to raditi u obiteljskom biznisu.

 

persuric