Rosemarie Miletić i Fabris Radin, gosti 9 Business Café-a

 

Naši idući gosti jesu Rosemarie i Fabris, karizmatični poznati istarski plesni par. Surađuju još od 1998. godine te bi se moglo reći da su zajedno sazrijevali u svom plesnom izražavanju. 2006. godine dobili su licencu za poseban plesni program Salsa Jam. U akademskoj godini 2007./2008. s programom “Europski standard Plesne škole u Ljubljani” su usavršili svoje znanje standardnih i latino plesova te otvaraju i svoj Plesni Centar „ Studio“. Rosemarie i Fabris uveli su salsu u Istru prije 13. godina i od tada je promoviraju u svim hrvatskim gradovima, ali i van granica Hrvatske kroz razne tečajeve, druženja, festivale i događaje.

Natjecali su se na World Championship of Modern Dance Sports kojeg je organizirala Internacionalna plesna Federacija (IDF), te su 2006. godine osvojili prvo mjesto Latino show kategoriji što su potvrdili 2007. godine s dodatnim trećim mjestom u kategoriji Salsa- Portorican. Veselje ponovilo se i 2008. godine kada je Plesni centar “Studio” osvojio 1. mjesto u Bachati, 2. mjesto u kategoriji Salsa-portorican, 2. mjesto u kategoriji Latino- Carribian show / small group. 3. mjesto u kategoriji Latino-Carribian show/ formacija, 3. mjesto Bachata junior te 6. mjesto u Latino-Carribian show /formacija seniori na Svjetskom prvenstvu u Puli što se također održalo u organizaciji IDF-a.
Posebno su ponosni na njihov projekt “Salsa Latina Istriana” Festival na kojima svake godine defiliraju preko 2000 plesača iz cijele Europe.
Za kraj, jednostavna rečenica koja bi opisala Fabrisa i Rosemarie:
„Živimo svoj život kroz Ples“

 

denzeri

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone