Najvažnije za uspjeh je biti sretan – Izvještaj s 8. Business Caféa u Istri, Pula, 20.9.2016.

 

Najpopularije druženje malih poduzetnika, Business Café, vratio se u Istru, te se nakon devet mjeseci pauze po osmi put održao u Puli, 20. rujna u 18h u restoranu Ribarska koliba. Bravo Pula, bravo Istra!!!  190 prisutnih gostiju večeras u vrhunskoj atmosferi pokazuje da je moguće i da smo jedni drugima ogromna podrška. Neformalno druženje nastavljeno je do kasno u noć.

Glavni gosti bili su Kristina Ercegović, začetnica Business Caféa te vlasnica tvrtke Zaokret d.o.o. iz Zagreba,Gordana Deranja, predsjednica uprave Tehnomont d.d., prva žena na čelu HUP-a te predsjednica udruge poslovnih žena Krug za Istarsku županiju, Darko Špelić, inovator, dobitnik brojnih priznanja na raznim svjetskim izložbama te vlasnik tvrtke Prestige d.o.o. te Valter Roša, uspješan i talentiran mladi glumac, koji je svoj uspjeh započeo u Istarskom narodnom kazalištu, a danas izvodi predstave u mnogim gradovima po RH.

Na početku eventa u ime generalnog pokrovitelja obratila nam se predsjednica HGK Pula, g. Jasna Jaklin Majetić, te u ime pulskog gradonačelnika gospodin Aleksandar Matić.

Malo iznenađenje gostima tijekom samog otvaranja, pripremio je Plesni centar Studio Fabris i Rosemarie, otplesavši dva plesa, salsu i bachatu.

 

14435400_1288373221173916_5485320786793384397_o-800x533

 

Našoj prvoj gošći, Kristini Ercegović je moderatorica eventa i nositeljica licence za Istru Kristina Bulešić postavila niz inspirativnih pitanja i čuli smo zaista motivirajuće odgovore.  Glavne poruke jesu:  „Potrebno je sebe staviti na 1. mjesto, ispred posla jer ćete jedino tako biti sretni te zaista osjetiti i doživjeti slobodu u kojoj ćete uživati!  Napomenula je i dvije glavne poruke Business Caféa:

  1. NISMO SAMI – kad pokrećemo i vodimo vlastiti biznis, svi prolazimo iste uspone i padove
  2. MOGUĆE JE USPJETI I SADA I OVDJE u našoj regiji, unatoč svemu i svima, što priče naših gostiju uvijek iznova potvrđuju.

Kristina je dodijelila nagradu jednoj gošći, a to je bilo besplatno noćenje u apartmanu za dvije osobe od Borghese tours d.o.o.

 

Priču je nastavila Gordana Deranja koju smo pitali što joj pruža najviše zadovoljstva u poslu te je odgovorila sljedeće: „Volim svoju radnu atmosferu, volim svoj tim! Čar biznisa je ne posustati i ne odustati, da vam ne dođe trenutak gdje se pitate što je meni ovo trebalo. Neka vas vodi cilj, vizija i motiv kojeg trebate ostvariti“. U svoje slobodno vrijeme voli se baviti sportom, točnije biciklizmom, voli pročitati dobru knjigu (krimić) i plivanje. Na pitanje bi li što promijenila da može vratiti vrijeme i započeti karijeru ispočetka, odgovorila je da ne bi ništa mijenjala te je sretna sa svim izborima koje je učinila. Također je govorila i o nizu zahtjeva koje će HUP imati prema novoj Vladi.

Gordana Deranja usrećila je jednu osobu dodjelivši joj nagradu za besplatnu edukaciju za pisanje EU projekata od tvrtke Optimus Consulting d.o.o.

 

Dalje nam se pridružio Darko Špelić, poznati pulski inovator i čovjek s dugogodišnjim iskustvom u praksi. Opisao nam je kako je krenuo u svoj biznis, došao do ideje i zašto baš proizvodi mirise za automobile. Špelić je dao i savjete za mlade poduzetnike, i to sljedeće: „Poduzetništvo nije uspjeh preko noći, stoga nemojte ni ulaziti u to ukoliko očekujete da ćete se obogatiti u kratko vrijeme. Vi ćete zaraditi nešto novaca, ali nemojte odmah s prvom zaradom kupiti automobil.“ Kroz šalu je rekao da će prava zarada doći za 10 godina, jedno jutro te nastavio: „Ako stvarno mislite da ćete voljeti tih 10 godina rada od 0-24, radeći ono što volite, onda uđite u poduzetničke vode jer ste tada spremni na sve. Novca ima dovoljno za sve, vjerujte mi, samo ga treba pokupiti s poda“. Za uspjeh je najbolje da se okružite ljudima pametnijim od vas ili jednako pametnima s kojima ćete raditi jer jedino od njih možete nešto naučiti. Kada pronađete takve ljude, uspjeh je zagarantiran. Poduzetništvo je kao EKG – gore dolje, gore dolje, kad je ravno – tad se treba zabrinuti.”

Darko Špelić je, na samom kraju gostovanja, dodijelio nagradu za besplatan dan korištenja automobila ekonomske klase od agencije Borghese Tours.

 

Slijedio je razgovor s Valterom Roša, mladim talentiranim glumcem kojemu su uzor njegovi roditelji koji su mu pružili sve, pritom ne misleći isključivo na materijalne stvari. Valter se brzo pripremi i uživi u ulogu koja se zahtijeva od njega te je vrlo sretan što je već kao mlad čovjek, otkrio svoj talent i ostvario dio svojih snova, a vjeruje da će kroz život ostvariti i preostale ciljeve. Na samom kraju, izveo je kratko izlaganje s temom vezanom uz žene i poduzetnišvom kao ludost . Poslao je glavnu poruku: “Najvažnije za uspjeh je biti sretan!”

Na samom kraju usrećio je jednog gosta s dodjelom nagrade, a to je mjesec dana besplatnog Mentalnog fitnessa by Kristina Bulešić.

Nakon razgovora s gostima Kristina Ercegović pozvala je 7 osoba iz publike te ih usmjerila na upoznavanje s grupama ljudi kako bi se započeo networking.  Dodjeljene su još  mnogobrojne nagrade naših sponzora te je nastavljeno druženje uzvanika do kasno u noć. Uz besplatnu kavu, gosti su dobili vrećice s promotivnim materijalima, blokiće Zagrebačke banke, kemijske olovke te knjižicu s afirmacijama.

U zadnjih 10-ak dana održani su i Business Caféi u Sarajevu, Koprivnici i Beogradu, a uskoro se nastavlja u Zagrebu, Novom Sadu, Šibeniku te Varaždinu. U PULI SE PONOVNO VIDIMO ZA DVA MJESECA!

Uz vlastite evente u Zagrebu i Beogradu u Sloveniju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Vojvodinu i ostatak Hrvatske poslovanje je prošireno prodajom licenci. Održano je više od 100 evenata u 6 zemalja, predstavljeno više od 300 poduzetničkih priča, a više od 10 000 posjetitelja sklopili su više od 10 milijuna eura poslova međusobno.

Svi detalji o projektu su na businesscafe.info

Nositeljica licence:

Inspiracija d.o.o., Kristina Bulešić

 

Generalni pokrovitelj: 

Hrvatska gospodarska komora Pula

 

Sponzori Business Caféa u Puli:

Silvano Ivaninić

Savjet mladih Grada Pule

Zagrebačka banka

Le Beauty Mansion (make up)

STYLE 4 U (frizura)

Boutique Irena (odjeća)

Borghese tours d.o.o.

Little Company Design

Marina Puh (fotograf)

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

Frizerski salon Studio S

Profi Lingua

S Fitness

Nada Rokov

Diana Kiršić Rosanda

 

Sponzor lokacije Business Caféa u Puli u 2016.:

Restoran Ribarska koliba

 

Partneri Business Caféa u Puli:

Optimus Consulting d.o.o., Kristina Rabar, Nada Katić

 

Nacionalni medijski pokrovitelji Business Caféa:

Samo pozitivno

 

Regionalni medijski pokrovitelji Business Caféa:

Media Marketing

BG Online

Intervju.net

 

Hvala, hvala, hvala!

Više slika i komentare možete pronaći na našoj facebook stranicihttps://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/ a video snimke na YouTube kanalu

 

8 Business Café Istra, galerija slika:

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone