EDUKACIJA ZA PISANJE PROJEKATA – “EU projektom do bespovratnih sredstava”

 

Poštovani/poštovane,

ZBOG VELIKOG BROJA UPITA, raspisali smo Poziv za EDUKACIJU ZA PISANJE PROJEKATA pod nazivom “EU PROJEKTOM DO BESPOVRATNIH SREDSTAVA”.

Projektna dokumentacija za prijavu na natječaje iz EU fondova je iznimno kompleksna te smo Vam odlučili prenijeti svoja znanja i iskustva Vama kako bi sami mogli pripremiti projektnu dokumentaciju ili sudjelovati u pripremi projekta ukoliko angažirate konzultante. Polaznici edukacije za izradu projektnih prijedloga savladat će osnovne pojmove EU programa (prihvatljivost, prioriteti, indikatori, relevantnost, održivost i drugo) te se upoznati s čestim problemima i greškama koje se pojavljuju u pripremi projektne dokumentacije i provođenju projekata.

Ovim programom naučit ćete gdje i kako pratiti natječaje za bespovratna sredstva, kada se i kako može prijaviti projekt, kako pripremiti projektnu dokumentaciju, kako povećati mogućnost prolaska projekta te kako provoditi projekt u skladu sa svim pravilima i procedurama.

 

Program ukupno traje 60 sati (predavanje i mentorstvo) te se sastoji od 3 modula.

Trajanje programa: od 07.studenog 2017. do 30. studenog 2017. godine (2-3 puta tjedno, od 17:00-20:00 sati)

Mjesto održavanja predavanja i radionica: točne termine i adresu dobit ćete nakon što pošaljete svoje prijave.

U tijeku je upis polaznika te se mole svi zainteresirani da svoje prijavnice pošalju čim ranije, najkasnije do 07. studenog 2017., na e-mail optimus@optimusconsulting.eu te će dobiti podatke o plaćanju usluge. Prije početka edukacije (07.studenog 2017.) mora biti podmirena barem jedna rata ili cjelokupni iznos (ovisno o dogovoru s svakim polaznikom). Cijena edukativnog programa iznosi 1.500,00 kuna, a uključuje 60 sati predavanja i mentoriranja, pomoć prilikom odabira projektne ideje, radni materijal (skripte), pregled projekta prije same prijave na natječaj, savjetovanje o eventualnim ispravcima projekta te uvjerenje o završenoj edukaciji.

POGODNOST: mogućnost plaćanja u dvije rate, pri čemu se druga rata mora podmiriti najkasnije do 15. studenog 2017. godine.

Program je namijenjen svim potencijalnim prijaviteljima projekata financiranih iz EU fondova (malom i srednjem poduzetništvu, civilnom sektoru, organizacijama lokalne samouprave, obrazovnim institucijama itd.), kao i pojedincima koji se žele baviti pružanjem savjetodavnih usluga u području izrade projektne dokumentacije ili provedbe projekata.

 

Pregled programa po modulima:

 

MODUL 1:

Sve o EU fondovima i programima – cilj jest upoznati polaznike s osnovama EU fondova.

 

MODUL 2:

Upravljanje projektnim ciklusom – kako pripremiti EU projekt za prijavu na natječaj (uključuje i rad na praktičnim projektima prema prijedlozima polaznika edukacije, izradu logičke matrice, relevantnosti, metodologije, održivosti projekta, opisa projekta, troškovnika i

ostalo). Modul se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela stoga se mole polaznici edukacije da razmisle o svojoj ideji ukoliko zaista žele nešto prijaviti na natječaj. Modul uključuje i radionice.

 

MODUL 3:

Rad na implementaciji projekta prema svim pravilima i procedurama. Modul se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela – radionice te upoznavanja s korisnim aplikacijama i web stranicama u vođenju projekta.

 

Tim koji će održati edukacijski program jesu Kristina Rabar, direktorica Optimus Consulting, Nada Katić, konzultantica te gostujući predavači koji imaju iskustva s EU fondovima. Razlika između ovog programa od drugih edukacijskih programa za izradu projektnih prijedloga jest taj što nudimo individualan pristup svakom polazniku te mentorstvo tijekom trajanja cijele edukacije na njegovoj projektnoj ideji, kao i mentorstvo kod njegove prve prijave projekta. Cijena edukativnog programa niža je od ostalih iz razloga što je nama cilj educirati što veći broj ljudi kako bi se povuklo što više bespovratnih sredstava iz EU fondova koji Vam stoje na raspolaganju. Osim termina u kojem će se odvijati predavanja, svakodnevno ćete nas moći kontaktirati na e-mail, a sve kako bismo Vas što bolje naučili pisanju projekata.

 

Očekujemo Vašu prijavu te Vam želimo puno sreće u planiranju Vaše projektne ideje!

 

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone